Heti alkuunsa pahoittelen ettei Terho suostunut tulemaan kuvaan. Sanoi että lampaat tallissa on niin herkkä luontoisia että säikähtäisivät Terhon pääsiäs asustetta. Topihan ei olisi asiasta moksiskaan, on nääs tottunut Terhon tonttuiluun ja päähänpistoihin.

Terhon tallissa asuu siis Topi, uskollinen ystävä. Topi on hevonen joka ulkoilee päivittäin Terhon kanssa. Tallissa myös asustelevat talvisin 4 lammasta. Kesäisin koko kööri loikoilee laitumella, syö tuoretta ruohoa, kuuntelee linnun laulua, katselee kauniita perhosia ja haistelee kesätuulien tuoksuja.

Terho ja Topi käyvät päivittäin kelkkailemassa. Topi tykkää juosta kaviot paukkuen ja lumi pöllyten kun taas Terho tykkää  istua pulkassa ja nauttia vauhdin hurmasta...pojilla on poikien leikit!

Muutenkin Terho viettää aika paljon aikaa tallissa kertoillen korvatunturin tonttujuttuja ja kuulumisia.

53472.jpg

53474.jpg

53476.jpg

53482.jpg

Tallin materiaali tietopläjäys:

*Ikkunan karmit styroks jauhelihalaatikosta, kuten Topin karsinakin, sekä lampaiden aitaus ja seinän ala kivetys.

*Topin karsinan puukepit on tikkuja siitä pikkuruisesta matosta jolla pyöritetään oikeasti niitä japanilaisia riisiruokia (*ei muista nimeä matolle*) ja tallin seinät on myös sillä vuoratut...ja vesivärillä maalatut. Karsinan hakanen ja karsinan oven saranat on väännetty ja käännetty rautalangasta.

*Puru Topin alla ja lampolassa on jostain pääsiäisjutusta talteen otetut olkisysteemit (tai mitä lie ovat).

*Karsinan viekussa on hylly (jauheliharasiasta tehty) ja hyllyn päällä on kaksi Topin harjaukseen käytettävää harjaa..tehty puusta ja vauvan harjasta. Karsinan seinässä on pyöreä rauta (kiitos siskon yllätyspussille josta tämä löytyi..) jossa on fleesepeitto Topille.

*Sangot on sairaalasälä korkkeja joihin on väännetty ja käännetty rautalanka sangat ja lopuksi sangot on maalattu hopealla.

*Tallin nurkassa on meriheinä heinäpaali. Seinässä paalin viekussa on luonnon oksa jonka päällä lepää satula. Satula on tehty muovisesta kukan terälehdestä joka on maalattu mustaksi. Satulan jalakset on leikattu "sotahevosen" satulasta irti ja liimattu tuohon terälehteen kiinni.

*Seinällä satulan vieressä on koukku joka on valmistettu pussinsulkijan raudasta ja maalattu metalli maalilla. Koukussa roikkuu köysi joka löytyi myös siskoni tuomasta säle pussista.

*Lampaat on löytyneet kirppikseltä...ja ovat nyt sitten pelkkiä muovilampaita koska en mistään saanut niitä valkoisia rintsikoiden olkaimia että oisin voinut tehdä lampaille turkit... Lampaiden juoma kaukalo on taas tehty sairaalasälelaatikosta löytyneestä pipetistä (kiits,kiits lahjoittajalle)

*Lammas aitauksen edessä on muisto kesältä,,,käpyhevonen. Käpyhevosen pää on pieni männynkäpy (niitä miniriikkisä joita löytää männyistä) Käpyhevosen korvat ja jalat ja kaula on ruohon kortta (marsuhäkistä käyty hakemassa) ja käpyhevosen vartalo on ulkomaisesta kuusesta otettu miniriikkinen pitkulainen käpy (noita kuusia kasvaa tuossa vähän matkan päässä)

Tässä taisi olla kaikki tälläerää.........