Terhon hyvä kaveri Mököpeikko asui puolenpäivän matkan päässä Terhon talosta. Terho vieraili Mökön luona useasti kuukausittain. Mököllä ei ollut kavereinaan muutakuin metsän eläimet ympärillään. Peikoilla oli tapana muuttaa kotoaan kauas ja yksittäin kunnes löytäisi satunnaisen peikko ystävän jonka kanssa jatkaisi elämäänsä eteenpäin.

Mökö vaan ei vielä ollut löytänyt omaa prinsessapeikkoaan joten Terho pystyi vierailemaan Mökön luona hyvin usein.

Mökö asuu ison kuusen juurella, puolimetriä maanpinnan alapuolella. Mökön kolossa on kaksi kerrosta. Alhaalla on keittiö josta on ovi myyrä herran koloihin. Myyrältä Mökö saa kylmän talven aikana porkkanoita ja muita juureksia tarvittaessa. Mökö taas vuorostaan antaa myyrälle yrttejä ja kuivattuja marjoja tarvittaessa.

Mökön seuraava kerros on makuusoppi. Makusopessa on myös hylly jossa säilötään kesällä kerättyjä marjoja ja yrttejä. Makuusopesta käy portaat ison kuusen juurakon väliin josta Mököllä on uloskäynti pihalle. Tätä kautta myös Terho vierailee Mökön luona.

Terholla ja Mököllä riittää paljon rupateltavaa..siitä suuremmin mainitsematta, sillä heidän huumorintajuaan eivät taida ymmärtää kukaan muu kuin he itse. No joka tapauksessa nauru raikuu ja rinkelit maistuu kun Mökö ja Terho istuvat köökin uunin loisteessa.

63101.jpgKoko kaksi kerrosta yhdessä kuvassa.

63103.jpgAlakerta eli köökki kuvattuna vasemmalta puolelta....

63102.jpgAlakerta eli köökki kuvattuna oikealta puolelta. Kuvassa näkyy myös ovi myyrän tunneleihin....

63104.jpgYläkerta eli makuusoppi kuvattuna vasemmalta......Taustalla näkyvät portaat vievät isonkuusen juurelle Mökön oviaukolle....

63105.jpg

Ja makuusoppi kuvattuna oikealta.....

 

Ja Matsku ihfoa perään:

*Alakerran lattia on kananmunakennosta revittyjä palasia jotka on maalattu harmaalla peitevärillä. Laattojen välissä on erikeepperiä johon on painettu kahviporoja.

*yläkerran ja alakerran välinen lattia on koivunoksa jonka leikkasin irti isommasta oksasta kun haimme tyttären kanssa pajuja. Oikeastaan tästä käyrästä oksasta koko Mökön pesäkolon ideat  lähti liikkeelle lopullisesti (tätä aikasemminhan olin saanut vain ja ainoastaa Mökölle tehtyä pään ja kaikki tyssäsi siihen)

*Taustakuvat kolossa on pikkumirtzulta (toivottavasti tuli oikein kirjoitettua) saadusta narnia taustakuvasta...Näitä saa laittaa tulemaan lisää jos joltain löytyy.....Kiitos pikku Mirtzu!!

*Mökön pöytä on koivunoksasta leikattu pala joka on leikattu vielä kahtia. Pöydällä on tammenterho ruukku jossa on riisiä ja pähkinän puolikas jossa on rinkeleitä (cheerious muroja) Pöydällä oleva kynttilä on coctailkynttilä ja kynttilän alla oleva pullo on sairaalapipetin pää. Steariinia on valutettu isommasta kynttilästä (joku kehveli suunnitteli noi coctailkynttilät sillain ettei ne valu!!!!! ..No ehkä niitä ei alunperin ookkaan tarkoitettu miniatyyri askarteluun :oD )

*Omenat lattialla ja korissa on punaisia helmiä, vihreällä huovalla ja ruskealla koivunoksan palasella viimeisteltynä. Kori on kokeilu versio paperinarun vääntämisestä koriksi..epäonnistunut kokeilu...mutta hienosti liimattu piiloon kaikki epäkohdat ;o)

*Terholla ja Mököllä on tuoleinaan viinipullon korkit katkaistuina. Kiitos työkaverille näistä ;o)

*Tikapuut on pajua johon on liimattu portaat pajusta ja kiedottu paperinarulla. Kaikki pehmyt yläkerran lattialla on naavaa (tätä kannatti kerätä pussitolkulla viime syksynä puolukoiden poimimisen lomassa...) Lattia makuusopessa on koivuntuohta (otettu kaadetusta koivusta) Myös Mökön peti on koivuntuohta ja sen lämmikkeet naavaa.

*Yläkerran hylly on koivunoksista väsätty ja tuohesta. Purnukat on ylähyllyllä leikattu muoviputkiloa (jossa kukka sai vettä kun toisen työkaverini mies toi hänelle kukkia....nämä putkilot meenasivat lentää roskiin mutta onneksi työkaverillani välähti nimeni mielessään nähdessäään roskiksen *pitäsikö tästä olla huolestunut vai iloissaan???*) Alahyllyn purnukat on puuhelmiä (jostain auton penkkiin laitettavasta *mikälie* jutusta jonka päällä istutaan??)

*Yrtit on aamulla kerättyjä kuivuneita oksia ja siemeniä ulkoota palatessani viemästä eskariani tarhalle....

*Lyhdyt alakerrassa ja yläkerrassa on muovia,kalvoväriä,coctailkynttilää,rautalankaa ja liimaa ja maalia....ne kun yhdistää oikein saa lyhdyn aikaiseksi ;o)

*Harmaa seinä on kallioseinämää.... Kallioseinämä on rakennettu rypistämällä valkoinen tulostinpaperi aivain pieneksi sykeröksi, avattu auki, taas rutistettu, avattu ja rutistettu vielä ne kohdat joissa ei oo ruttua tarpeeksi..sitten laveerataan paperi harmaalla värillä (Laveeraus: laita pieneen kippoon vettä, laita kippoon väriä siveltimellä, kokeile kokeilupaperille värin vahvuus ja kun vesi/väri seos on sopivaa maalaa siveltimellä rutisteltu paperi kauttaaltaan ja anna kuivua) Tästä kiitos Perjantai kerhon opettajalle joka mustutti tämän tekniikan olemassa olosta :o)

 

*Tulikohankaikkitälläkertaamainittua* :oI

 

...Ja heti MUOKS...Rinkelit jotka roikkuvat köökin katossa on puuhelminauhasta otetut helmet (talkkarille kiitos löydöstä!!!)